Nedstengning av Norge, avlyste konserter og Koronerulling

12. mars 2020, kl 12.00 kom beskjeden om at hele Norge skulle stenges ned. Da hadde Christer Falck, aktiv aktør i Norges platebransje, startet firmaet HES & Falck sammen med sin makker Hans Petter Haaland. Deres første tanke var: “Hva skjer nå med festivalene og artistene?”

Skjermbilde av kronerullingkonsert

Publisert 16.12.2020
Ideen om strømming av konserter ble født. Sentralen Oslo ble kontaktet, og allerede samme dag – før Christer hadde rukket å komme seg hjem til Nordstrand igjen, ble samarbeidet bekreftet og Koronerulling så dagens lys.

Koronerulling har nå gjennomført hele 84 digitale konserter, hvor SMS-bidrag har vært benyttet, sammen med Vipps og Spleis, til innsamling av midler til artister, næringskjede og andre gode formål.

Konsert uten publikum

Samarbeidet Koronerulling valgte ut et fåtall artister de ville satse på for å tiltrekke oppmerksomhet blant artistene, og Jonas Alaska var først ut på scenen.

Et spørsmål var om konsertene skulle være gratis, legges bak betalingsmur, eller om det skulle være innsamling av bidrag underveis. Valget falt på innsamling, og midlene har gått til hele næringskjeden rundt artistene, i tillegg til veldedige organisasjoner. Slik kunne de holde hjulene i gang, selv i krisetider.

Bidrag via SMS

Koronerulling ønsket blant annet å benytte seg av SMS betaling for mest mulig sømløs opplevelse. Ved SMS betaling mister ikke publikum musikkopplevelsen ved å gå inn i separat app eller nettleser, og kan nyte underholdningen samtidig som man gir tilbake til artistene og apparatet rundt dem. Lave transaksjonspriser og raskt oppsett av løsningen bidro også til valg av kanal.


Gevinster ved Strex Connect:
– Alt på en plattform
– Lave transaksjonspriser
– Raskt oppsett av løsning
– God kontroll over bidragene
– Intuitivt å administrere

Ifølge Koronerulling gikk oppsett av løsningen Strex Connect smertefritt, de synes systemet var intuitivt å administrere, og det ga god kontroll over bidragene.

Alt har vært knirkefritt med Strex teamet. Neste gang jeg skal gjøre noe som har med donasjon å gjøre, skal jeg kjøre «copy paste» med løsningen Strex Connect. Det var verdifullt for gjennomføringen av prosjektet at vi kom i gang med Strex Connect helt fra starten, og at Strex snudde seg såpass raskt. Vinn-vinn for alle parter!”, sier Christer Falck.

 

SMS som kontaktløs betaling

Koronerulling er en av flere digitale konserter som har benyttet seg av SMS betaling for innsamling til enten artister eller gode formål. Vi hos Strex er imponert over hvordan Christer Falck og resten av gjengen hos Koronerulling og Sentralen har hevet seg rundt og initiert et prosjekt som er givende både for artistene selv, og publikum.
Knapp

Eller, snakk med en av våre rådgivere

 

Les mer om hvilke gevinster andre kunder har opplevd med Strex Connect:

Zisson AS bruker SMS-varsling som avgjørende del av arbeidsflyten

Strex har vært foretrukket betalingsløsning for SlagAppens medlemmer