– Private givere sikrer uavhengigheten vår

Leger uten grenser

Foto: Leger Uten Grenser/Vincenzo Livieri

Publisert 15.03.2021
Leger Uten Grenser er til stede i over 70 land og de arbeider med å gi mennesker helsehjelp utelukkende basert på behov. For å kunne gjøre det må de være politisk og økonomisk uavhengige. Midler fra private givere gjør det mulig.

Digitalisering som hjelpemiddel

Som internasjonal, humanitær organisasjon vil selvsagt feltarbeidet toppe prioriteringslisten. Samtidig er det desto viktigere å effektivisere det interne arbeidet så godt man klarer; slik at man har mulighet til å innhente midler, koordinere logistikk og arbeide smartere på tvers av organisasjonen.

Implementering av nytt CRM-system

Da Leger Uten Grenser gikk i gang med et større digitaliseringsprosjekt, i forbindelse med implementering av nytt CRM-system, var ett av målene å redusere antall tekniske partnere og integrasjoner.

– Strex har blitt en viktig aktør for oss, i kraft av at Strex håndterer betalingene på SMS. Det gjorde at vi ville samle alle SMS-tjenestene våre hos dem, både utsendelser av SMS, og donasjon via SMS. Det er enklere, billigere og reduserer antall tekniske leverandører vi trenger å forholde oss til, sier Christian Sørensen, nestleder i innsamlingsavdelingen i Leger Uten Grenser.

SMS-tjenestene på ett sted

Organisasjoner som er avhengige av private donasjoner for å gjennomføre livsviktig arbeid må ofte ta vanskelige valg når det kommer til leverandører. I mange tilfeller er det dessverre slik at pris kommer foran kvalitet og sikkerhet. For Leger Uten Grenser var det viktigste en trygg og solid leverandør, som gjør det enkelt for giverne.

– Det er alltid en vurdering av fordeler og ulemper, og vi forsøker alltid å dra nytte av fordelene og redusere ulempene, forteller Christian. Kampen mot frafall av givere i ulike kanaler er alltid pågående, og dette er en viktig kode å knekke.

For Leger Uten Grenser har SMS vært og er en viktig kommunikasjonskanal. De ser at SMS er for mange av de private giverne den enkleste måten å støtte arbeidet deres på. Dette er blant annet fordi organisasjonen kan sende masseutsendelser av SMS med oppfordring om å  gi en gave til organisasjonen, bidra til helsehjelp i akutte tilfeller eller mulighet til å støtte enkeltprosjekter.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt å bli fast giver og også kunne gi enkeltgaver. Derfor vil vi alltid se framover og finne de beste løsningene for giverne våre. Vi har kjørt flere SMS-kampanjer med Strex allerede. 

Markedsmuligheter med SMS gateway API

Med Strex sitt SMS Gateway API kan Leger Uten Grenser gjennom det nye CRM-systemet både sende ut SMS-kampanjer med oppfordring til å hjelpe der det trengs, og ta imot donasjoner via SMS i samme kundereise. På den måten sikrer de en effektivisering av det viktig arbeidet deres på tvers av organisasjonen.

Et hovedfokus hos Strex er å gi kundene god oppfølging og veiledning fra onboarding til oppfølging etter implementering – da skaper vi ikke bare kundeforhold, men gode samarbeid.

– Vi har tett og personlig dialog med Johan og Nicholas hos Strex, og vi opplever at vi både blir sett og hørt som kunde. Når det oppstår utfordringer er det enkelt for oss å ta opp telefonen, og vi blir derfor ikke bare enda et kundenummer i support-køen. Det er trygt og bra.

Om mulighetene videre sier Christian:

– SMS er absolutt en kanal vi ønsker å jobbe videre med, blant annet er One Click Payment-løsningen til Strex noe vi ønsker å se videre på, sier han. 

Uavhengigheten gjør det mulig!

Leger Uten Grenser er en medisinsk nødhjelpsorganisasjon med prosjekter i over 70 land. De rykker ut ved kriser og gir helsehjelp til dem som trenger det mest. Leger Uten Grenser er blant annet til stede i krig og konfliktsoner, i områder som er rammet av naturkatastrofer og i land med svakt helsevesen. I 2019 kom 96 % av midlene deres fra private givere. Disse midlene er grunnlaget for organisasjonens uavhengighet og gjør at Leger Uten Grenser starter prosjekter kun basert på medisinske behov – ikke ut fra politiske eller økonomiske interesser.

Slik kan du støtte Leger Uten Grenser via SMS

Leger Uten Grenser arbeider ikke bare i akutte kriser, men også langsiktig med de glemte krisene. Altså de krisene som ikke forsvinner selv om media slutter å skrive om dem. Én av disse krisene finner vi i Den sentralafrikanske republikk. 

Situasjonen her befinner seg på listen over glemte kriser så å si hvert år. Siden fredsavtalen i 2019 har det vært noe fremgang, men volden ser dessverre ikke ut til å ta slutt. Seksualisert vold, utrygg abort og høy mødredødelighet, sykdommer som malaria og meslinger, HIV og aids, covid-19-pandemien og voldsskader er bare noen av områdene Leger Uten Grenser forsøker å bidra til å bedre.

Fortsatt er 687 000 mennesker på flukt i eget land, og 592 000 flykter utenfor landegrensene.

Slik kan du støtte arbeidet til Leger Uten Grenser med SMS:

For enkeltgave: send SMS med kodeord “STØTT” til 2177. Da støtter du Leger Uten Grenser med 150 kroner. Dersom du som giver ønsker å støtte med et annet beløp, kan du sende SMS med “STØTT” etterfulgt av ønsket beløp. Husk mellomrom mellom kodeord og beløp. Minstebeløp er 50 kroner.

For å bli fast giver: Send SMS med kodeord “LUG” etterfulgt av månedlig beløp til 2177. Husk mellomrom mellom kodeord og beløp.

Beløpet du velger å donere er ikke øremerket den glemte krisen i Den Sentralafrikanske republikk, men gjør det mulig for organisasjonen å, til enhver tid, gi livsviktig medisinsk hjelp der behovet er størst.

CTA Strex connect