Små SMS-donasjoner kan gjøre en stor forskjell i julen

besteforeldre og barnebarn

Publisert: 16.12.2020
Vi legger bak oss en underlig tid med nedstegning, hjemmekontor og digitale sammenkomster. Endelig føles hverdagen mer normal igjen. Det er også de som møter julen med ensomheten og uforutsigbarhet. Visste du at du kan bidra til at de får en hyggelige julefeiring, bare ved hjelp av mobilen din?

Donasjoner via mobilen

For flere organisasjoner er julen den viktigste tiden i året. I ukene (og månedene) før jul for å motta donasjoner og gaver. 

Julen er høytiden vi forbinder med hyggelige familieselskaper, mye god mat og små hemmeligheter vi legger under treet. For flere organisasjoner er dette den viktigste og mest hektiske tiden av året. Organisasjoner, som Redd Barna, arbeider for å hjelpe de barna som trenger det mest. Dette kan de få til ved hjelp av donasjoner og gaver fra deg og meg.

Varm et barn til jul med én enkel SMS

Redd Barna har et mål, og et juleønske, om å gi varme og trygghet til 100.000 barn før jul gjennom kampanjen “årets viktigste juledugnad”. Redd Barna forteller at denne julen blir tusenvis av barn tvunget til å leve i krig, nød og kulde. Mange av dem mangler varme, klær, husly og trygghet. For endel av dem vil situasjonen bli livstruende.

I “årets viktigste juledugnad” benytter Redd Barna SMS som verktøy for å motta bidragene. Og selv de små donasjonene vil kunne gjøre en stor forskjell.

Du kan gi ditt bidrag ved å sende SMS med kodeord «GAVE» og valgfritt beløp til 2230. F.eks.: «GAVE 300». Skriver du bare «GAVE» blir du trukket 200 kroner. Se også www.reddbarna.no  

En gledens tid fylt med kontraster

Kirkens Bymisjons juleaksjon inviterer eksisterende og nye givere og støttespillere til å engasjere seg, og bidra med måltider og måltidsfellesskap for gjester og brukere i julen. Og resten av året. De er tett på alle de hjelper og de beskriver julen for dem slik:

Julen er en gledens tid. Men også kontrastfylt. Tradisjonene er sterke, gleden er stor – men ikke for alle. For mange er julen en tid full av kjære tradisjoner. Familie, raushet og måltidsfellesskap er ord som beskriver julen for mange. Vi i Kirkens Bymisjon vet at for noen er det helt andre ord som beskriver julen. Den er en smertelig påminnelse om det som kunne ha vært. Å se og høre om andres julehøytid kan gjøre vondt.

Med juleaksjonen inviterer Kirkens Bymisjon eksisterende og nye givere og støttespillere til å engasjere seg, og bidra med måltider og måltidsfellesskap for gjester og brukere i julen og resten av året.  

Du kan gi ditt bidrag ved å sende SMS med kodeord «GLEDE» til 2490 (kr. 80). Se også bymisjon.no/glede.

Små SMS-donasjoner kan gjøre en stor forskjell

Vi i Strex er leverandørmedlem i Innsamlingsrådet, og sammen med dem arbeider vi tett for å utvikle løsningene som kommer barn og voksne over hele verden, til gode. 

De fleste av oss har mobilen med seg, og for å gjøre det enklere for organisasjonene å motta donasjoner kan giverne bruke den som et kontaktløst betalingsmiddel. Det betyr rett og slett at beløpet man velger å gi legger seg på mobilregningen, og man slipper kortterminal eller utfylling av skjemaer for å motta faktura.

– SMS er en svært viktig betalingsmåte for Kirkens Bymisjon. Vi markedsfører SMS i de fleste kanaler, og opplever god respons fra våre givere. Løsningen er enkel for giveren, og vi har etablert gode tekniske løsninger for registrering av gaver og etablering av faste giveravtaler, sier markedssjef i Kirkens Bymisjon, Hans Jacob Torkildsen.

Med Strex Donasjon kan givere, med noen enkle tastetrykk, støtte arbeidet til organisasjoner med mobilen sin. Med mobilen kan de velge å betale for et fast medlemskap og fadderskap eller bidra med et symbolsk beløp én gang. Å svare på en SMS blir det enda enklere for travle givere på julehandel å bidra. 

Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en varm og raus julefeiring!

Gledelig jul!