4 ting du bør tenke på ved valg av SMS gateway-leverandør

Bilde av SMS-melding for å fornye et abonnement.

Publisert 18.06.2021
Med mange ulike leverandører av SMS gateway-tjenester er det vanskelig å vite hvilken leverandør du skal velge, og hvordan du velger en som passer akkurat for ditt bruk. 

Derfor har vi nå satt opp 4 tips vi mener kan hjelpe deg på vei for å velge rett leverandør for deg.

1. Velg en leverandør som har god og tett kundeoppfølging

Det er viktig at du finner en leverandør som er til stede for deg som kunde allerede fra start. Leverandøren bør følge dere opp gjennom hele prosessen, slik at dere får mest mulig ut av tjenestene deres.

Finn en aktør som har lang erfaring – de vet ofte mer om hva som forventes av leverandøren. Leverandøren skal kunne bistå med tett oppfølging gjennom hele integrasjonsprosessen, og videre som en god og proaktiv aktør. Forhør deg også om hvilken oppetid leverandøren tilbyr som standard. 

2. Sjekk om du får full oversikt over trafikk og SMS

Ikke forhast deg. Det er fort gjort å skrive under kontrakten med leverandøren før du har fått full oversikt over hva som egentlig er inkludert i tjenestene og prisen. Du vil takke deg selv senere om du velger en aktør som har gode og intuitive rapporteringsmoduler, og som gir deg verdifull innsikt i trafikk og omsetning – det vil forenkle arbeidshverdagen din.

Sjekk gjerne om aktøren tilbyr en løsning med 2-veis SMS, slik at du har mulighet til å sende SMSer til større grupper som du trenger svar fra.

3. Integrasjon i fagsystemer

Det kan være lurt å velge en leverandør som har bred kompetanse og erfaring i markedet. Se etter en leverandør som kan hjelpe dere med flere funksjoner og tjenester. Gå gjerne for en leverandør som kan gi dere hele bredden av tjenester, uansett om dere trenger varslingstjenester eller betalingsløsninger. Dersom dere trenger bistand i forbindelse med integrasjon i et fagsystem (For eksempel en CRM-løsning), burde leverandøren kunne hjelpe dere med å finne riktig partner som passer deres behov. 

4. Et sikkert system holder ubudne gjester unna

I dag er sikkerhet viktigere enn noen gang. Derfor bør leverandøren holde et høyt sikkerhetsnivå. Sjekk gjerne om leverandøren tilbyr TLS 1.2 kryptering. Du vil ikke ha uønskede gjester inn i systemet ditt.

I tillegg er det avgjørende at leverandøren tilbyr veldokumenterte API’er og SDK’er. Finn ut om det er mulig å få satt opp en isolert, dedikert Gateway, samt om leverandøren støtter geo-redundans og ende-til-ende kryptering. Velg leverandører med gode utviklerverktøy og kodeeksempler som gjør implementasjon enklere, mer effektiv og tidsbesparende. 

 

CTA Strex connect SMS Gateway