Strex støtter årets TV-aksjon: – Dette handler om å redde jenters liv!

Visste du at hvert tredje sekund blir en jente giftet bort? Årets TV-aksjon den 24. oktober går til Plan Norge sitt arbeid for å bekjempe barneekteskap. Strex er med på dugnaden og leverer gratis plattform for donasjon via SMS.

Siden 1974 har den årlige TV-aksjonen gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Målet med årets TV-aksjon er å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Plan Norge skal jobbe for at jenter får bli på skolen. At barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling, og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Strex leverer gratis løsning for donasjon via SMS

Strex som eies av Telenor, Telia og ICE responderte umiddelbart positivt på TV-aksjonens henvendelse om deltagelse, og kastet seg over oppgaven – å levere SMS-løsning for innsamlingen.

– Dette handler om å redde jenters liv! Vi har valgt å gå «all in» og leverer gratis løsninger til TV-aksjonen, for å være med og gi Plan Norge ressurser til å hjelpe enda flere, sier Tove Mette Dramstad, administrerende direktør i Strex.

Betal med mobilregningen

Strex er en fleksibel, enkel og trygg betalingsløsning hvor du enkelt kan betale uten kredittkort, bankkonto eller app. Det eneste du trenger er en mobiltelefon og ditt telefonnummer, og alle betalingene belastes mobilregningen din.

– Strex opplevde en økning i innsamling på 30 prosent via sine betalingsløsninger i 2020. SMS står spesielt sterkt innenfor innsamling, og vil være med på å gi alle i Norge enda en mulighet for å gi til årets TV-aksjon. Hele Norge mobiliseres, med 100 000 frivillige, og Strex vil legge til rette for et best mulig innsamlingsresultat i dagene før og etter aksjonsdagen, sier Dramstad.

Slik kan du bidra til TV-aksjonen

Fra begynnelsen av oktober vil hele Norge ha mulighet til å gi 300 kroner via SMS, ved å sende TVA til 2133.

– Hele beløpet går uavkortet til TV-aksjonen, og det er fantastisk å være med på dugnaden. Bli med du også, oppfordrer Dramstad, som ser frem til aksjonsdagen søndag 24.oktober.