Hjem Teleoperatørene satser i mobilbetalingskampen

Teleoperatørene satser i mobilbetalingskampen

Strex er Norges eneste betalingsløsning som er 100 % mobil. Strex er tilgjengelig for alle som eier en mobiltelefon – uansett type telefon og mobilabonnement. Dermed kan 4.2 millioner norske mobilkunder betale for varer og tjenester uten bankkort, og uten å måtte laste ned nye betalingsapper.

Strex’ løsning for betaling via SMS har vært svært populær i flere år – over 1,6 millioner brukere benyttet tjenesten i 2015. Nå skal selskapet nå ut til enda flere forbrukere og brukersteder gjennom løsningen Direct Payment. Løsningen er enkel for brukerstedene å implementere i sine apper og nettsider, og gir deres kunder et raskt og brukervennlig betalingsalternativ.

– Hovedforskjellen på Strex og de øvrige løsningene på markedet er at forbrukerne ikke trenger å forholde seg til banken, forteller Hege Kosberg, daglig leder i Strex. – For brukerstedene betyr det en betalingsløsning som er enklere å implementere, mens det for forbrukerne betyr enda enklere betaling som skjer via mobilregningen.

– Med Direct Payment styrker vi vårt tilbud i et marked med stadig hardere konkurranse. Vi opplever stor interesse for vår plattformnøytrale løsning, og ser frem til å annonsere nye brukersteder i tiden som kommer, sier Kosberg.

Alle transaksjoner som gjøres via Strex identifiseres gjennom brukernes telefonnummer, med kundeinformasjon som mobiloperatørene allerede har. Belastningen skjer over mobilregningen.

Inngår samarbeid med Schibsted
Strex’ løsning består av to produkter: SMS Betaling og Direct Payment. Schibsted er første mediehus som tar i bruk Direct Payment.

Nettopp enkelheten i løsningen er årsaken til at Schibsted valgte å inngå samarbeidet med Strex.

– For et fremtidsrettet mediehus som Schibsted står brukeropplevelsen helt sentralt, sier Christer Lovær, administrerende direktør i Schibsted ePayment AS. – Vi ønsker å tilby kundene våre de enkleste og mest brukervennlige tjenestene, også når det kommer til betaling.

En enklere hverdag
– I Strex vil vi gjøre hverdagen enklere for forbrukeren. Mange av oss synes ny teknologi er spennende, men folk flest ønsker likevel å benytte det raskeste og enkleste betalingsalternativet. Strex krever ikke nedlasting av betalingsapp eller registrering av kortdetaljer, og vil derfor i mange tilfeller være den raskeste og mest brukervennlige betalingsmetoden, sier Hege Kosberg

I dag er Strex tilgjengelig hos blant annet EasyPark, Skyss, AtB, Fortum, Beat, COWI, en rekke veldedige organisasjoner, og flere store aktører er på vei inn.

Strex eies av Telenor og Telia, og har i dag også avtale med Talkmore, Djuice, Dipper, Chess, Ice.net, Network Norway, One Call, My Call, Hello Norway, og Chili Mobile.

Schibsted Media Group består i Norge av mediehusene VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, samt rubrikktjenesten Finn.no og vekstselskap som Let´s Deal, Lendo og Prisjakt.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Hege Kosberg
Daglig leder, Strex AS
hege.kosberg@strex.no | 900 56 533

Christer Lovær
Daglig leder, Schibsted ePayment AS
christer.lovaer@schibsted.com | 905 72 496