Hjem Strex og Redd Barna lanserer enklere betaling med mobilen

Strex og Redd Barna lanserer enklere betaling med mobilen

Strex og Redd Barna lanserer i dag en ny løsning som gjør det enklere å hjelpe barn som er utsatt for krig og katastrofer. Med kun et par klikk på mobilen kan du nå raskt og enkelt støtte Redd Barnas livsviktige arbeid. Løsningen er utviklet i samarbeid med ViaNett, Apt, Telia og Telenor.

Alt som kreves for å benytte løsningen er en mobiltelefon – du trenger altså ikke bank, kort eller nedlastet app.

Forutsatt at giveren er koblet til mobilnettet består hele betalingsprosessen av tre trykk. Giveren går inn på brukerstedets nettside og klikker på en knapp for å gi penger. Deretter kommer giveren til en nettside der hun bekrefter betalingen ved å huke av en sjekkboks og klikke på «OK». Er giveren på WiFi må han skrive inn sitt mobilnummer og bekrefte kjøpet via SMS. Dette er i første omgang et pilotprosjekt, men ambisjonen er å gjøre løsningen tilgjengelig for flere over sommeren.

─ Redd Barna er glade for å bli valgt som formål for lanseringen av den nye løsningen fra Strex, og for alle bidrag til vårt arbeid for de barna som trenger det mest, sier Ingrid Svendsen, markedssjef i Redd Barna.

Strex’ løsning for betaling via SMS har vært svært populær i flere år og over 1,6 millioner brukere benyttet tjenesten i 2015. Pilotløsningen er en videreutvikling av dagens SMS-betaling.

─ Dersom piloten fungerer bra vil vi i Strex jobbe for å kommersialisere produktet. Målet er at løsningen skal gi en god kundeopplevelse samt være enkel for brukersteder å implementere i sine apper og nettsider sier Hege Kosberg, daglig leder i Strex.

Pilotløsningen finnes her

Strex eies av Telia og Telenor, og har i dag også avtale med Talkmore, Djuice, Dipper, Chess, Ice.net, Network Norway, One Call, My Call, Hello Norway, og Chili Mobile. Les mer om Strex her.

ViaNett er spesialister på SMS og mobilbetaling og har vært sentral i utviklingen av pilotløsningen. Les mer på vianett.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Hege Kosberg
Daglig leder Strex AS
hege.kosberg@strex.no, tel. 900 56 533

Torstein Syvertsen
Markedssjef i ViaNett AS
torstein@vianett.no, tel. 930 28 660

David Brændeland
Media Manager, Redd Barna
david.braendeland@reddbarna.no, tel. 481 80 568