Cookies

Bruk av informasjonskapsler på strex.no

Gyldig fra 24.05.2018

Denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler på strex.no er ment å hjelpe deg som besøkende på strex.no til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker.

Strex AS («Strex») benytter informasjonskapsler på strex.no. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster en nettside. Informasjonskapslene gjør det mulig for oss å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre. Informasjonskapslene gjør også at vi kan huske dine innstillinger og hva du foretrekker av våre produkter og tjenester på nettsteder og kanaler utenfor strex.no.

Strex er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler.

1. Informasjon vi samler inn

Ved bruk av strex.no vil vi kunne samle følgende indirekte identifiserende personopplysninger om deg, herunder:

  • IP-addresse,
  • Brukernavn
  • Bruksstatistikk
  • Bruksmønster

2. Behandlingsgrunnlag

Ved å besøke strex.no samtykker du i henhold til ekomloven § 2-7 b) til at Strex kan plassere informasjonskapsler og behandle personopplysninger som beskrevet i denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å slette lagrede informasjonskapsler i innstillingene i nettleseren din. Alle nettlesere gjør det mulig å begrense bruk av informasjonskapsler eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Tilbaketrekk av samtykke påvirker ikke lovligheten av behandling frem til samtykket trekkes.

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett. Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan det påvirke funksjonaliteten og brukeropplevelsen på vårt nettsted så vel som andre nettsteder.

3. Hvordan vi bruker informasjonen vi samler inn

Personopplysningene som innsamles av Strex benyttes for følgende formål:

3.1 Statistikk og analyse

Strex samler inn opplysninger om besøkende på strex.no for å utarbeide statistikk på hvordan besøkende bruker nettstedet. Formålet er å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på vår hjemmeside. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer.

3.2 Markedsføring

Strex vil bruke informasjon fra informasjonskapslene for å vise deg annonser for våre produkter og tjenester i andre kanaler og nettsteder utenfor strex.no.

4. Oversikt over informasjonskapsler

Nedenfor finner du en oversikt over informasjonskapslene som benyttes på strex.no. Tabellen inneholder navn på informasjonskapslene, en beskrivelse av formålet, navn på leverandøren, samt hvor lenge de blir lagret i nettleseren.

 

Informasjonskapsel Beskrivelse Leverandør Varighet
IDE Cookie som brukes av Google DoubleClick for å identifisere en kundereise, holde styr på annonsering sett via DoubleClick-nettverket, samt hvor ofte annonsen er sett på den enheten cookie’en er installert. Kan også brukes til å målrette annonser. .doubleclick.net 2 år
reg_ext_ref Inneholder en ekstern henvisning-URL fra når nettleseren først besøkte Facebook .facebook.com Session cookies som slettes når vinduet lukkes
reg_fb_ref Inneholder den siste Facebook-siden som nettleseren besøkte .facebook.com Session cookies som slettes når vinduet lukkes
reg_fb_gate Inneholder den første Facebook-siden som nettleseren besøkte. .facebook.com Session cookies som slettes når vinduet lukkes
wd Lagrer dimensjonene av nettleservinduet og brukes av Facebook for å optimalisere
gjengivelse av siden.
.facebook.com Session cookies som slettes når vinduet lukkes
datr Identifisere nettleseren som brukes til å koble til Facebook,
uavhengig av den innloggede brukeren. Denne informasjonskapselen spiller en nøkkelrolle i Facebooks sikkerhet og nettsted integritet funksjoner.
.facebook.com 2 år
fr Cookie som brukes av Facebook til å levere forskjellige reklame-tjenester. .facebook.com 3 mnd
APISID Brukes av Google til å lagre brukerinnstillinger. .google.com 2 år
SIDCC Dette er en sikkerhetsinformasjonskapsek brukt av Google og Youtube for å godkjenne brukere, hindre ulovlig bruk av påloggingsinformasjon og beskytte brukerdata fra uvedkommende. .google.com 3 mnd
SSID Brukes av Google til å lagre brukerinnstillinger. .google.com 2 år
NID Brukes av Google og Youtube for å tilpasse annonsene i deres tjenester, for eksempel Google Søk. Google bruker slike informasjonskapsler til for eksempel å huske de siste søkene dine, tidligere samhandling med en annonsørs annonser eller søkeresultater, og besøk til en annonsørs nettsted. Dette gjør det lettere for Google å vise deg tilpassede annonser. .google.com 10 mnd
1P_JAR Disse informasjonskapslene brukes til å samle nettsidestatistikk og spore konverteringsfrekvenser. .google.com 1 mnd
SAPISID Brukes for å holde brukere koblet på sin Google-konto. .google.com 2 år
HSID Brukes av Google og Youtube for å godkjenne brukere, hindre ulovlig bruk av påloggingsinformasjon og beskytte brukerdata fra uvedkommende. .google.com 2 år
SID Brukes av Google og Youtube for å tilpasse annonsene i deres tjenester, for eksempel Google Søk. Google bruker slike informasjonskapsler til for eksempel å huske de siste søkene dine, tidligere samhandling med en annonsørs annonser eller søkeresultater, og besøk til en annonsørs nettsted. Dette gjør det lettere for Google å vise deg tilpassede annonser. .google.no 2 år
CONSENT Brukes av Google og Youtube for å tilpasse annonsene i deres tjenester, for eksempel Google Søk. Google bruker slike informasjonskapsler til for eksempel å huske de siste søkene dine, tidligere samhandling med en annonsørs annonser eller søkeresultater, og besøk til en annonsørs nettsted. Dette gjør det lettere for Google å vise deg tilpassede annonser. .google.no 20 år
_gid Brukes for å skille mellom unike brukere og gjenkjenne returnerende brukere, men gjør det ikke mulig å identifisere enkeltpersoner eller lagre personlige data. .strex.no 1 dag
_ga Brukes for å skille mellom unike brukere og gjenkjenne returnerende brukere. Det er ikke mulig å identifisere enkeltpersoner, og ingen personlige data lagres. .strex.no 2 år
_dc_gtm_UA-56421594-1 Brukes for å laste inn Google Tag Manager som er nødvendig for at Google Analytics, Google Optimize og andre tjenester skal fungere. Google Tag Manager brukes også for å administrere metatags på nettsidene .strex.no 1 dag
C Identifiserer om brukerens nettleser aksepterer informasjonskapsler. track.adform.net 2 mnd
cid Unik identifikator brukt for annonser. (Cookie id) track.adform.net 2 mnd
uid Unik identifikator brukt for annonser. (Cookie id) .adform.net 2 mnd
TPC Identifiserer om brukerens nettleser aksepterer tredjeparts informasjonskapsler. .adform.net 14 dager
AID Brukes av Google for annonser de viser på nettet, utenfor deres egne nettsteder. Andre Google-tjenester, som for eksempel YouTube, kan også bruke disse informasjonskapslene for å vise deg mer relevante annonser. .google.com 2 år
CM14 Identifiserer om det er nødvendig å sjekke cookie på nytt. .adform.net 14 dager
DSID Brukes til ommålretting, optimalisering, rapportering og tildeling av nettannonser. .doubleclick.net 2 uker
DigiTrust.v1.identity Brukes til å kode den anonyme DigiTrust-identifikatoren og tilhørende data. .adform.net Session cookies som slettes når vinduet lukkes
OGPC Brukes til å levere annonser som er mer relevante for brukerens interesser. .google.no 1 år
UULE Brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. www.google.no Session cookies som slettes når vinduet lukkes
_gali Forbedrer nøyaktigheten av Analytics-rapporten din ved å automatisk skille mellom flere koblinger til samme nettadresse på en enkelt side ved hjelp av koblingselement-IDer. .strex.no 2 år
_gat_UA-56421594-1 Benyttes til å begrense antall forespørsler i et gitt tidsrom. .strex.no 10 min
strex_msisdn Lagrer brukerens telefonnummer strex.no Session cookies som slettes når vinduet lukkes
strex_msisdn_hash Lagrer brukerens telefonnummer kryptert i en en hash. strex.no Session cookies som slettes når vinduet lukkes
strex_session Midlertidig informasjonskapsel, som slettes når brukere lukker nettleseren. strex.no Session cookies som slettes når vinduet lukkes
xs Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk. Facebook kan bruke denne informasjonen til å vise annonser på plattformen. .facebook.com 3 mnd
act Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk. Facebook kan bruke denne informasjonen til å vise annonser på plattformen. .facebook.com
c_user Inneholder bruker-IDen til den innloggede brukeren. .facebook.com 3 mnd
pl Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk. Facebook kan bruke denne informasjonen til å vise annonser på plattformen. .facebook.com 3 mnd
presence Inneholder brukerens chatstatus. For eksempel, hvilke chat-faner som er
åpne.
.facebook.com Session cookies som slettes når vinduet lukkes
sb Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk. Facebook kan bruke denne informasjonen til å vise annonser på plattformen. .facebook.com 2 år

 

5. Deling av informasjon til tredjeparter

Personopplysninger innsamlet gjennom informasjonskapsler på strex.no utleveres til Adform, Doubleclick, Instagram, Facebook og Smartly som tredjepart. Tjenestene som benyttes på strex.no leveres av leverandører som er underlagt databehandleravtaler og behandler personopplysninger på instruks fra Strex.

6. Dine rettigheter

Dersom Strex behandler personopplysninger om deg, har du rett til å be oss om innsyn i personopplysningene som Strex er behandlingsansvarlig for. Du kan også be om retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Forespørsler som nevnt ovenfor sendes til post@strex.no.

Dersom du mener Strex ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen, har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet.

7. Endringer til ERKLÆRINGEN OM INFORMASJONSKAPSLER

Strex forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler, for eksempel ved endrede regulatoriske krav. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne erklæringen, vil du som kunde bli skriftlig informert om dette. Ved å fortsette å bruke strex.no etter endringer i personvernerklæringen, aksepterer du de endrede vilkårene.