Gi en julegave til noen som virkelig trenger det

Publisert 25.11.2022
Gled noen ved å gi en gave som gjør en ekte forskjell. Det er enkelt å gi et bidrag til et godt formål med SMS, og la det være julegaven til noen som trenger det. Organisasjonene under er noen av de som kjemper for å gjøre en forskjell.

Kirkens Bymisjon: Gled en som gruer seg til jul

kirkensbymisjonjul

Støtt Kirkens Bymisjon ved å sende SMS med kodeord GLEDE til 2101 for å bidra med 120 kr.

I julen vil vi alle inn. Inn til familie, venner, varme, ribbe og pinnekjøtt. Vi vil inn til myke senger og fyr i peisen. Sånn blir det ikke for alle. For mange er julen en sår påminnelse om å stå utenfor.

Ingen skal sitte alene i julen. Derfor inviterer vi alle som trenger det, til å komme sammen med oss og få et godt sted å være og et varmt måltid.

For selv om livet ikke alltid blir slik man tror, kan julen med din hjelp bli ganske fin likevel.

Vil du være med å gjøre juletiden varmere for de som står på utsiden? Gi noen som trenger det et varmt måltid og et godt sted å være. Les mer om Kirkens Bymisjon her

Plan International Norge: Støtte til overlevende etter vold og overgrep

plan international norge

Støtt Plan ved å sende SMS med kodeord GI til 1901 for å bidra med 200 kr.

Gjennom årets juleprosjekt skal vi styrke mottakssenteret for vold og seksuelle overgrep, i byen Dessie, i Etiopia. Hit kommer kvinner og jenter helt ned i 11-års alderen som har overlevd voldtekt, brukt som våpen i en brutal krig. Men ressursene på mottakssenteret er få, og det mangler både medisinsk utstyr og behandlingsplasser. Senteret er en trygg havn for disse jentene og kvinnene, et sted de kan få både psykologisk støtte og fysisk behandling.

Din støtte vil gå til medisiner, utstyr, mat og helsetjenester for jenter og kvinner på senteret, og til å oppgradere lokalene, sånn at de kan ta imot flere kvinner og deres barn. Les mer om Plan International her

Amnesty International: Frihet – den viktigste julegaven du kan gi

Støtt Amnesty ved å sende SMS med kodeord FRIHET til 2115 for å bidra med 200 kr.

2022 har vært et mørkt år for mange i verden. I februar startet Russland krigen i Ukraina. I juni mistet kvinner over hele USA retten til å bestemme over sin egen kropp. I september tok folk til gatene i Iran for å demonstrere for kvinners rettigheter. I november ble VM-historiens mørkeste øyeblikk sparket i gang i Qatar.

Over hele verden blir helt vanlige folk rammet av dette. De mister friheten sin – til å ta valg for fremtiden, til å leve i trygghet. Når verden ser så mørk ut, trenger vi støttespillere som bidrar til å spre lys i mørket.

Støtten vil bidra til at Amnesty kan etterforske brudd på menneskerettighetene over hele verden – i krig, konflikt og andre steder der urett skjer. Det vil bidra til at de mest sårbare gruppene får en stemme.

Med hjelp fra nye og eksisterende støttespillere, vil Amnesty fortsette arbeidet for at alle skal ha de samme rettighetene. Les mer om Amnesty International her

UNICEF: Du kan gi en gave som redder liv denne julen

unicef

Støtt UNICEF ved å sende SMS med kodeord MAT til 2040 for å bidra med 250 kr.

Langvarig tørke, pandemi og krigen i Ukraina er i ferd med å skape den verste hungersnøden i nyere historie. Akkurat nå kjemper barn en intens kamp mot klokken i noen av verdens fattigste land. UNICEF er på bakken, men bare sammen med støttespillere som deg kan vi nå hvert barn i tide. En ekstra julegave fra deg kan gi et underernært barn livskraften tilbake.

For 250 kroner kan du være med å sikre tre uker med livsviktig nødmat.

P.S. leter du etter årets fineste julegaver? På unicef.no/verdensgaver finner du gaver med mening som garantert vil glede. Les mer hos UNICEF her

Hva er Strex?

Strex er en betalingsløsning som er eid av Telenor, Telia og Ice. Det eneste du trenger er mobilnummeret ditt, og betalingen belastes mobilregningen din. Strex er stolt av å tilrettelegge for organisasjoner slik at givere enkelt kan gi med SMS. Les mer om Strex her