Strex og Ruter inngår samarbeid

Strex og Ruter inngår samarbeid om betalingsløsning i Ruters mobilapp RuterBillett. Løsningen blir tilgjengelig for alle som eier en mobiltelefon, og betalingen belastes mobilfakturaen. Strex er Norges eneste betalingsløsning som er 100 % mobil. Strex er tilgjengelig for alle som har en mobiltelefon – uansett type telefon og mobilabonnement. Dermed kan 4.2 millioner norske mobilkunder betale for varer og tjenester uten bankkort, og uten å måtte laste ned nye betalingsapper.

Over 1,6 millioner brukere

Strex løsning for betaling via SMS har vært svært populær i flere år – over 1,6 millioner brukere benyttet tjenesten i 2015. Nå skal selskapet nå ut til enda flere forbrukere og brukersteder gjennom løsningen Direct Payment. Løsningen er enkel for brukerstedene å implementere i sine apper og nettsider, og gir deres kunder et raskt og brukervennlig betalingsalternativ.

– Hovedforskjellen på Strex og de øvrige løsningene på markedet er at forbrukerne ikke trenger å forholde seg til banken, forteller Hege Kosberg, daglig leder i Strex. – For Ruter og andre brukersteder betyr det en betalingsløsning som er enklere å implementere, mens det for forbrukerne betyr enda enklere betaling som belastes mobilfakturaen.

─ Ruter er opptatt av innovasjon og ønsker å gi kundene valgfrihet ved kjøp på mobilappen RuterBillett. Kjøp av billett skal være enkelt og effektivt, og vi er derfor glade for å kunne tilby Strex som en av flere nye betalingsløsninger, sier Christian Fjær, ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter.

I gjennomsnitt gjennomføres det ca. 1,7 millioner transaksjoner pr. måned for nye billettkjøp via RuterBillett. Ruter forventer å selge billetter for ca. 1,5 milliarder kroner via appen i 2016.

Reisende vil kunne benytte Strex som betalingsløsning i Ruter-appen fra 3. kvartal 2016.

Tilgjengelig hos de største kollektivselskapene

Strex er allerede i dag tilgjengelig som betalingsalternativ hos flere av de største kollektivselskapene, inkludert Skyss (Hordaland), AtB (Sør-Trøndelag) og Kolombus (Rogaland).

─ Vi er opptatt av å gjøre hverdagen enklere for forbrukeren, og mange reisende synes åpenbart at mobilbetaling er den enkleste og raskeste betalingsmetoden ved kjøp av billetter. Strex håndterer rundt 300 000 transaksjoner i måneden innen offentlig transport per i dag, og vi ser frem til å øke antallet betydelig med vår nye avtale med Ruter, sier Hege Kosberg.

I dag er Strex tilgjengelig hos blant annet Schibsted, EasyPark, Skyss, AtB, Fortum, Beat, COWI, en rekke veldedige organisasjoner, og flere store aktører er på vei inn.

Strex eies av Telenor og Telia, og har i dag også avtale med Talkmore, Djuice, Dipper, Chess, Ice.net, Network Norway, One Call, My Call, Hello Norway, og Chili Mobile. Se www.strex.no.

Ruter planlegger, samordner, bestiller og markedsfører kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. All operativ drift blir utført av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter og av NSB med lokaltog. Ruter står i dag for over halvparten av landets kollektivtransport. Bare i 2015 ble det foretatt 341 millioner kollektivreiser i Oslo og Akershus. Ruter AS er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus som er eid av Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune (40 %). Se ruter.no.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Hege Kosberg
Daglig leder Strex AS
hege.kosberg@strex.no | 900 56 533

Christian Fjær
Ansvarlig for nye salgskanaler og betalingsløsninger i Ruter
christian.fjar@ruter.no | 450 02 120