Giverglede på 1-2-3

Om kort tid er det Black Friday og Cyber Monday og disse dagene blir et eneste stort kjøpebonanza. Kjøpelysten til Ola og Kari Normann trigges som aldri før og nye shoppingrekorder settes i hytt og vær.

Giving Tuesday er en motpol til den voldsomme kjøpegleden som utspinner seg på Black Friday. Dette er en internasjonal bevegelse med hovedsete i New York som inspirerer til global dugnad og giverglede. Bevegelsen ble startet i 2012 og igangsatt i Norge for første gang i 2017

– Du kan gi tid, engasjement, penger, klær, blod – hva som helst. På Giving Tuesday går fokuset vekk fra en selv og over på gode formål. Du kan velge hvem du vil gi til, sier prosjektleder Charlotte Arnø Storebakken i Norges Innsamlingsråd.

I år har vi hos Strex gjort det enda litt enklere for deg å bidra på Giving Tuesday, og valgt ut tre kampanjer vi mener kan gjøre en forskjell i hverdagen til de som trenger det mest, og jobber for saker vi mener er viktige. Bidrag til en eller fler av kampanjene gjør du enkelt med Strex mobilbetaling!

3 organisasjoner du enkelt kan støtte

1. Redningsselskapet

Redningsselskapet (RS) er en frivillig humanitær organisasjon som har til formål å redde liv, berge verdier, og gjøre sjøvett til allemannseie. Organisasjonen spiller en sentral rolle i norsk sjøredningstjeneste, og utfører ca. 80 prosent av alle sjøredningsoppdrag som kanaliseres gjennom landets to hovedredningssentraler.

Slik gir du med Redningsselskapet: Gi 60 kr ved å sende kodeord Gi60 til 2366.

Les mer om Redningsselskapets Giving Tuesday kampanje her.

2. Sykehusklovnene

Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen til de syke små, men de kan gjøre noe med opplevelsen. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg. Slik kan et sykehusopphold også bli preget av latter, smil og positive minner. Sykehusklovner kan brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.

Vi ønsker å bidra til en bevisstgjøring og mer oppmerksomhet til Giving Tuesdays budskap. Vi har satt i gang en kampanje vi håper kan gi noe tilbake til våre støttespillere og følgere, sier Anne Berggraf, kommunikasjonssjef hos Sykehusklovnene.

Slik gir du til Sykehusklovnene: Gi 200 kr ved å sende kodeord klovn til 2160

Sykehusklovnenes Giving Tuesday kampanje kan du finne her. 

3. Dråpen i Havet

Dråpen i Havet bidrar direkte inn i flyktningleirene i Hellas med distribusjon av mat, klær og utstyr. I tillegg legger vi til rette for aktiviteter og læring for både voksne og barn. Vi er tett på de som behøver vår hjelp slik at vi sikrer at bidragene brukes der de trengs mest.

Mer om deres Giving Tuesday-kampanje og hvordan du kan støtte arbeidet til Dråpen i Havet via SMS finner duher. 

Vår oppfordring: Finn fram mobilen, tast inn din støtte og gjør en forskjell for andre du også!